Toetsen en rapportage
Voor studenten
Je oefent met een programma van Nedercom totdat je de stof beheerst. Om vast te stellen dat je een onderwerp inderdaad onder de knie hebt zijn er verschillende mogelijkheden. Met de keuze voor een programma, op een bepaald niveau, stel je vast wat je leerdoel is.
Elk van de tien hoofdstukken van een programma biedt de mogelijkheid om vooraf een diagnostische toets te doen. Als blijkt dat je de stof van bepaalde oefeningen al beheerst, wordt de oefening direct afgevinkt en hoef je deze niet meer te maken. Dit scheelt je dus mogelijk tijd. Je kunt je beperken tot de oefeningen waarvan je de stof nog niet beheerst.
Tijdens of na het oefenen kun je een rapport opvragen. Je ziet daarop de resultaten per programma, hoofdstuk en oefening. Zowel de resultaten van de diagnostische toetsen als de (hoogste) score voor de oefening zelf en eventueel de zelftoets zijn daar zichtbaar.
Als alle oefeningen van een hoofdstuk voldoende of beter zijn gemaakt, verschijnt de mededeling dat je de zelftoets mag maken. Met de zelftoets kun je controleren of je de stof van dat hoofdstuk inderdaad beheerst. De zelftoets bestaat meestal uit dertig vragen.
Als je een Webtoets of een Adviestoets heb gemaakt kun je jouw resultaten vanaf het moment van vrijgave via internet bekijken. Kijk voor meer details in de Handleiding Nedercom voor gebruikers die je vindt op www.nedercom.nl/website/ondersteuning/.
Voor docenten
U kunt in het beheerdersmenu de studieresultaten van al uw studenten in een overzicht zien. U kunt het overzicht afdrukken. Selecteer programma, afdeling en klas, zodat u gericht de resultaten van uw groep te zien krijgt. Kies ook of u een bepaald hoofdstuk wilt zien of juist een overzicht van alle hoofdstukken wilt genereren. U kunt de oefenresultaten per leerling gedetailleerd bekijken.
Nedercom biedt u de mogelijkheid op eenvoudige wijze schriftelijke toetsen te genereren (mogelijk in parallelle versies, en inclusief antwoordformulieren en correctiesleutels). U kunt eenmaal aangemaakte webtoetsen eventueel delen met andere docenten. Zie voor details de Handleiding Nedercom voor docenten en beheerders, die u vindt op www.nedercom.nl/website/ondersteuning/.
Nedercom biedt u tevens de mogelijkheid Webtoetsen te genereren (op een vooraf bepaald tijdstip via internet beschikbaar te stellen, automatisch te laten nakijken / beoordelen), en deze eventueel weer te delen met andere docenten. De resultaten van webtoetsen worden u in een handig overzicht gepresenteerd. Lees de details in de Handleiding Nedercom voor docenten en beheerders, die u vindt op www.nedercom.nl/website/ondersteuning/.
Tweemaal per jaar kunt u een (gecombineerde) Adviestoets laten genereren door Nedercom. U kunt dan in één toets bijvoorbeeld Spelling 2, Formuleren 2 en Grammatica toetsen. Afhankelijk van de tijd die beschikbaar is, bijvoorbeeld 90 minuten, wordt een aantal vragen in de toets opgenomen. Studenten kunnen hun resultaten via internet te zien krijgen vanaf een door u gekozen moment, uzelf beschikt over een totaaloverzicht. Studenten krijgen niet alleen een beoordeling, maar ook een oefenadvies naar aanleiding van deze toets. Neem tijdig contact op met de helpdesk van Nedercom als u een gecombineerde toets wilt laten genereren. Zie voor details de Handleiding Nedercom voor docenten en beheerders. Deze handleiding en het Aanvraagformulier voor een Adviestoets Nedercom vindt op www.nedercom.nl/website/ondersteuning/.